Nieuws

Dat probiotica en functionele voeding niet altijd positief in het nieuws komen werd onlangs pijnlijk duidelijk. De toepassing op personen met acute alvleesklierontsteking bleek rampzalige gevolgen te hebben. Je kunt geen algemene uitspraken doen over probiotica, maar het is wel goed om de werking van functional foods eens aan een nader onderzoek te onderwerpen.
In dit kader willen wij graag uw aandacht vestigen op het AOAC Low Lands symposium met de titel: 'Functionele voeding, science of fiction' op 13 maart 2008 in Breda. Tijdens dit symposium zullen functionele voedingsmiddelen vanuit diverse invalshoeken belicht worden. Een aantal sprekers uit Nederland en België zal o.a. ingaan op wetgeving en claims, aantonen van de werkzaamheid, eventueel nadelige effecten, problematiek van analyses en consumenten gedrag t.a.v. functionele voeding. Manfred Hessing (Nutreco) is evenals vorig jaar dagvoorzitter. Deelname aan de dag kost € 175,- (mits aangemeld uiterlijk 15 februari 2008). Meer informatie over het symposium (o.a. programma, sprekers, aanmelding) kunt u vinden onder de link: http://aoaclowlands.nl/symposia.html of in de bijgesloten folder.

Vanwege de intensieve samenwerking tussen Arts Project Support en AgriTop is er naast deze bestaande bedrijven een derde bedrijf opgericht: “Arts Food Products VOF”.
Arts Food Products VOF houdt zich met name bezig met de internet verkoop van gezondheidsproducten aan particulieren en distributeurs. Momenteel is ons belangrijkste product Colostrum Therapie. Dit is het gevriesdroogde product van 12-uurs colostrum (biest afkomstig van koeien binnen 12 uren na het kalveren). Colostrum Therapie is een dieetvoeding en heeft uitstekende eigenschappen om ontstekingen en (chronische) maagdarmproblemen te verhelpen. Wij hebben reeds goede resultaten geboekt bij honden en katten met chronische diarree. Ook bij honden met osteoarthritis (reuma) worden significante verbeteringen waargenomen.
Voor nadere informatie over Colostrum Therapie gaat u naar onze website: www.artsfoodproducts.nl

Inschrijven voor de nieuwsbrief